En vecka utan kräk!

Förra söndagen vaktade pappa vilden och självklart kräktes han ner hela honom och soffan medans vi ovetandes och händelsen (som tur är) var på bio. Efter det har vi varit en sväng hos läkaren, lagt om hans kost och nu mera har vi en kräkfri bebbe. Iofs är han förkyld och snorig nu istället men han är iaf pigg och glad:)
Idag när Andreas och Henry duschade ihop hittade han en fästing på hans lilla runda mage, min stackars älskling! Katterna måste ha släpat med den in, usch!!!

20/8 13-månadersdagen för Henry.

Igår kväll, efter ytterligare en spykaskad, åkte vi in till Astrid Lindgrens sjukhus med Henry. Efter att ha väntat en dryg timme så pratade Andreas med en av sköterskorna som konstaterade att ingenting är "akut" med Henry vilket prioriteras väldigt lågt. Vi åkte då hem och var hemma till midnatt. Henry verkar lite piggare idag. Ingen spya än så länge (17:00).
Vi har varit i centrum och fikat/ätit lunch med morfar. Annars försöker vi bara kurera Henry. Vi får se hur det går ikväll.
Må väl!
// A

Äntligen...

Har Öppna förskolan öppnat igen. I början av sommaren stängde dom och nu denna vecka öppnar den ena öf efter den andra och ingen än nöjdare än Henry! Andreas åkte i morse till gribbylund för att aktivera Henry, när dom kom var det nästan inga barn där men efter ett tag var där ett helt gäng ungar. På öf träffade Andreas en kille som också hette Andreas och hans son hette inget minde än Henry han med, tänk vad världen är liten!
Henry har lekt på minisats idag med medans vi tränade. Efter en timme ropade dom på oss att vi skulle hämta en ledsen bebis, det var en flicka där som ville pussa ock krama på honom (lite våldsamt) så efter ett rivsår i pannan rullade tårarna på en trött och hungrig gris. Ingen annan än vi får sniffa på honom!
Vi fick med oss såpbubblor hem från farmor och farfar förra gången vi var där och Henry älskar dom, när vi blåst bubblor på balkonen har hela hustaket breve bubblor överallt!
Henry ställer sig upp mot alla möbler och puttar matsolarna framför sig som en rullator för att ta sig fram och han vill gärna ta den av katternas mat när det vankas middag. Tur att Bruno och kripso är så snälla.
Tre nya tänder har spruckit igenom, en i överkäken och två nera. Han pekar på alla möjliga föremål när vi är ute och sägar "daa" och undrar vad det är och vi svarar bil, båt, hur eller buss. Lilla bebis börjar bli stor!
/ I

12/8-11

Idag har Henry varit en sväng på Mini-SATS. Skönt för honom att komma ut lite efter att ha varit väldigt dålig igår efter vaccineringen. Senare åkte vi till Tony, pappas kompis, för att åka iväg och bada lite med hans son, Kevin. Henry var fortfarande risig och plaskade i vattenbrynet men tyckte det var kul att mata svanar med både bananer och bröd.
Sen blev det sen lunch hemma hos familjen Kilén i Bromsten - Spånga.
När vi kom hem var Henry helt slut och åt bara lite grann för att senare spy ner soffbordet, mattan och fjärrkontrollen till tv´n. Igår var det ju köket och pappas mobiltelefon. Men nu hoppas vi att det var det sista efter sprutorna!
Efter 90 minuters kvällspromenad så somnade Henry. Han kämpade länge och väl, han höll ut till strax efter 21, men nu sover han som en gris i sovrummet. 
Dags för en kaffe-Baileys för föräldrarna för att sedan sova. God natt!
/ /A

Stackars Henry.

Idag har Henry varit på 1-årskontroll med Andreas. Han fick en spruta i vardera ben som heter Prevenar, den är mot Pneumokocker och allt vad det innebär (bl.a hjärhinneinflamation och lunginflamation). Han väger 9450 gram är 76 cm lång och har ett stort huvud, 47,5 cm i homf.
Vi har lekt och busat hela dagen och han har varit på minisats i 1,5 timme och skojat med dom andra barnen utan probelm. När vi kom hem vräkte han i sig taco och efter det väntade en dusch. På väg in i badrummet lät det väldigt underligt från grisens mage och sen la han värsta pizzan på hela mig. Tydligen en vanlig biverkning av sprutan, vilket dom glömde informera om.
Efter allt detta somnade han på tre röda, utmattad och fylld med välling.
Buseknoen!

Älskade Henrygrisen!

Jag tänkte, att eftersom vi alla är så spridda och träffas så sällan och vi gärna vill dela med oss av Henry till er så startade jag en blogg så ni vet vad vi gör om dagarna. Fast mest av allt är det nog för Henrys och min skull, men glömmer ju så fort!
Idag har vi varit hos kusin Elvira och lilla bebis Melker. Henry hade Melker i sin famn och undersökte vad han egentligen var för konstig sak. Han tittade på M och sen frågande på mig, utan att röra vid honom. Som tur var kom Elvira hem efter ett tag så dom kunde leka (fara fram som två virvelvindar) ett tag innan vi åkte vidare till mamma för att äta middag! Nu sover Knoen som en stock och vi ska äta jordgubbar innan vi också hoppar i säng!
Henry med mormor Maie <3
Henry med bebis Melker,
och Henry med Elvira strax efter att han fötts.

RSS 2.0